برنج
شیر و لبنیات
میوه
سبزیجات
گوشت
غذاهای بستهبندی شده یا کنسروی
دانستن نکات بهداشت مواد غذایی برای پخت و پز سالم علاوه بر رستوران ها در خانه ها نیز ضروری است. در دنیای پرهیاهوی امروز، شاید مدیریت مواد غذایی در میان انبوه مشغله ها به امری دشوار بدل شده باشد. اما باید آگاه باشید که سالانه ملیونها نفر به دلیل مسمومیتهای غذایی به بیمارستانها مراجعه میکنند. با نگهداری و مصرف صحیح مواد غذایی، نه تنها از فاسد شدن آنها جلوگیری میکنید، بلکه در دراز مدت از طعم و کیفیت آنها نیز لذت خواهید برد. نگهداری و استفاده از مواد غذایی به شکل صحیح، هم برای سلامتی و هم برای کاهش ضایعات غذایی اهمیت دارد.
در ادامه، به مهمترین سوالات شما درمورد نگهداری و مصرف موادغذایی پاسخ میدهیم. سوالاتی از قبیل:
اگر می خواهید برنج را سرد مصرف کنید بعد از پختن برنج صبر کنید تا خنک شود و بعد آن را در یخچال قرار دهید. برنج داخل یخچال فقط تا ۲۴ ساعت قابل مصرف است. دوباره گرم کردن برنج ممکن است باعث مسمومیت غذایی شود. البته دلیل مسمومیت، دوباره گرم کردن برنج نیست بلکه نحوه نگهداری آن قبل از گرم کردن است. وقتی برنج را دوباره گرم میکنید، توجه کنید که ظرف آن کاملا داغ شود. برنج خام ممکن است آلوده به اسپورهای باکتری باسیلوس سرئوس باشد که باعث مسمومیت غذایی می شود. این باکتری حتی بعد از پختن برنج در آن باقی می ماند. هر چه برنج پخته، به مدت طولانیتری در دمای اتاق باقی بماند، احتمال ایجاد باکتری یا سموم در آن بیشتر میشود و مصرف آن خطرناکتر است. برای کاهش این خطرات، برنج را به روش های صحیح پخته و نگهداری کنید.
میوههایی که رسیدهتر شدند، مانند موزهای قهوهای، سیبهای چروکیده و گیلاسهای کمی نرم، میتوانند به صورت معمول مصرف شوند البته تا زمانی که هیچ کپکی در آنها وجود نداشته باشد. حتی این میوههای رسیده برای پخت و پز، کیکپزی و تهیه اسموتی عالی و کاربردی هستند.
غذاهایی که فاسد شده یا دارای قارچ هستند به هیچ عنوان نباید مصرف شوند. به ویژه گروههای آسیبپذیر (کودکان، زنان باردار، افراد ۶۵ ساله و کسانی که سیستم ایمنی ضعیف دارند) باید به این موضوع بیشتر توجه کنند.
اگر سیبزمینی جوانهزده باشد، قبل از استفاده جوانه ها را جدا کنید.دقت کنید هر قسمت سبز ، فاسد یا اسیب دیده را حتما قبل از استفاده جدا کنید.
قسمتهای سبز سیبزمینی حاوی سطوح بالایی از سموم طبیعی به نام گلیکوالکالوئید هستند. سطوح بالای گلیکوالکالوئید باعث اختلال در سیستم گوارش می شود و علائمی مانند درد شکم، استفراغ و اسهال ایجاد می کند. در عین حال، مسمومیت گلیکوالکالوئید بسیار نادر است.
برای جلوگیری از افزایش سطوح گلیکوالکالوئید در سیبزمینی، آنها را در محل خنک، تاریک و خشک نگهداری کنید.
دستاورد جدید محققان؛ درمان جدید برای آلرژی به بادام زمینی
مواد غذایی آلرژی زا را بشناسیم