آلرژی غذایی، تهدید یا فرصت؟
وظیفه کسب و کارها برای جلوگیری از عدم امنیت غذایی چیست؟
راهکارهایی برای ارائه اطلاعات
مزایای ارائه اطلاعات آلرژن
درصورت وجود موقعیت بحرانی چه 5باید کرد؟
راه حل پاکنماد
امروزه، آلرژی و عدم امنیت غذایی در جهان به طور باور نکردنی در حال افزایش است. این موضوع، چالشهای جدیدی را برای کسب و کارهای مواد غذایی ایجاد کرده است که اگرچه تهدیدی برای بسیاری از کسب و کارها به حساب میآید، اما فرصتی برای رشد و پیشرفت و جلب اعتماد و جذب مشتریان جدید نیز میباشد. دادههای آماری بیانگر این موضوع هستند که در طی سالهای اخیر، تعداد مرگ و میر ناشی از آلرژی در کسب و کارهای غذایی افزایش یافته است. در سال 2019، حدود 150 مرگ و میر ناشی از آلرژی غذایی در آمریکا گزارش شده است. همچنین بین سالهای 2001 تا 2010، تعداد مرگ و میر ناشی از آلرژی غذایی در رستورانها 50% افزایش یافته است. از طرفی، افزایش آگاهی عمومی، شدت واکنشهای آلرژیک و فعالیتهای گروههای حمایت از حقوق مصرفکنندگان باعث شده تا شکایت از کسب و کارهای مواد غذایی نیز افزایش پیدا کند. در سال 2020، حدود 3000 شکایت به سازمان غذا و داروی آمریکا در مورد عدم رعایت قوانین آلرژی مواد غذایی ارائه شده است، همچنین اژانس بازرسی مواد غذایی کانادا 1000 شکایت در مورد عدم رعایت قوانین آلرژی در سال 2019 ثبت کرده است.
امروزه، در بسیاری از کشورهای دنیا از جمله ایران، قوانینی برای الزام کسب و کارهای مواد غذایی به ارائهی اطلاعات آلرژی به مشتریان وجود دارد و کسب و کارها برای کمک به افزایش ایمنی غذایی، وظیفه دارند استانداردها و نکات بهداشتی غذایی را رعایت کنند تا خطر مرگ و میر ناشی از امنیت غذایی کاهش یابد. به طور مثال، شما به عنوان صاحب یک کسب و کار غذایی موظف هستید تا اطلاعاتی مربوط به مواد غذایی آلرژیزا به کار رفته در غذای خود را در دسترس مشتریها قرار دهید. طبق قانون مواد غذایی، در صورتی که از هر یک از ۱۴ ماده آلرژیزا به عنوان مواد تشکیلدهنده در غذا و نوشیدنی خود استفاده میکنید، باید به مصرفکنندگان اطلاع دهید. این موارد شامل قویترین و شایعترین مواد غذایی آلرژیزا شناخته شده است که عبارت است از:
اگر در رستوران شما کسی دچار آلرژی یا همان حساسیت غذایی شد، آمادگی برای اقدامات اولیه بسیار اهمیت دارد. ما در ادامه به برخی اقدامات مهم میپردازیم :
1. ارزیابی وضعیت: با فرد صحبت کنید و علائم او را بپرسید. اگر فرد علائم شدید آلرژی مانند مشکل در تنفس، تورم گلو یا بثورات پوستی دارد، فورا با اورژانس تماس بگیرید. اگر علائم فرد خفیفتر است، مانند خارش یا کهیر، میتوانید اقداماتی که در ادامه آمده را انجام دهید.
2. به فرد کمک کنید: اگر فرد داروی ضد آلرژی مانند اپینفرین دارد، به او کمک کنید تا آن را مصرف کند. اگر فرد داروی ضد آلرژی ندارد، به او آنتیهیستامین بدهید. به فرد آب برای نوشیدن بدهید و او را در مکانی امن و راحت قرار دهید.
3. با پرسنل رستوران صحبت کنید و با هم هماهنگ باشید: از آنها بخواهید از ورود افراد دیگر به محل حادثه جلوگیری کنند و با آمبولانس تماس بگیرند همچنین دیگر مشتریان را آرام کنند.
مشاوره تخصصی، آموزش کارکنان درباره آلرژیها و نحوه ارائه کمک به افراد در مواقع بروز واکنشهای آلرژیک، همچنین راهنمایی در مدیریت و ارائه اطلاعات شفاف درباره مواد تشکیلدهنده غذاها، به بهبود عملکرد کسبوکار شما کمک میکند و آن را به استانداردهای بهداشت مواد غذایی نزدیکتر میسازد.
دستاورد جدید محققان؛ درمان جدید برای آلرژی به بادام زمینی
مواد غذایی آلرژی زا را بشناسیم